» Nederlandse 'Bundesliga-deskundigen' adviseren Luuk de Jong

Wat is dit?

Za. 28/07/2012

Arnold Bruggink en Roy Makaay hebben Luuk de Jong van een advies voorzien. Volgens het ex-Bundesliga-tweetal moet de 21-jarige aanvaller waken voor Bild.
De Jong maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach, waar hem een zware opgave te wachten staat. Druk is het sleutelwoord in hun relaas. "Een spits in Duitsland moet scoren, zo simpel is het. Het zou mij niks verbazen als De Jong schrikt van het niveau bij Borussia Mönchengladbach. In Duitsland is er een groot verschil tussen de top en alles daaronder. Toch denk ik dat hij zich staande gaat houden", aldus Bruggink, ex-voetballer van Hannover 96.
"Duitsland is niet het enige land waar spitsen moeten scoren, dat geldt overal. Alleen in Nederland niet", zegt Makaay, oud-aanvaller van FC Bayern München, in een interview met De Volkskrant. "De Duitse krant Bild verschilt ook van De Telegraaf. Hij is veel harder. De Jong moet zich niet te snel zorgen maken. Hij mag zeer tevreden zijn als hij tussen de vijftien en twintig goals maakt." Bild schreef deze week al over het privéleven van De Jong, die zijn relatie zou hebben beëindigd.

© elfvoetbal.nl
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Arnold op Twitter

  • Arnold is te volgen op twitter via de volgende link: twitter.com/Brug17

Bezoekersteller

  • sinds augustus 2009

'Fansite gemaakt door: Anke Mütze' Copyright 2002-2018