» Arnold Bruggink vast gezicht Eredivisie Live

Wat is dit?

Wo. 20/07/2011

In de nieuwe Voetbal International van deze week staat een stukje over Arnold en zijn nieuwe uitdaging.


Eredivisie Live is volop bezig het team van analytici te versterken na het vertrek van Jan van Halst naar de NOS.
Kenneth Perez krijgt een prominente rol als vaste sidekick in het speelweekeinde, terwijl vandaag (woensdag) Arnold Bruggink is vastgelegd als een van de nieuwe gezicht van de betaalzender.
De Tukker sloot eind vorig seizoen zijn actieve spelersloopbaan af bij FC Twente, waar hij weinig aan spelen toekwam.
Eerder was Bruggink ook al actief voor de Enschedese club. Hij brak daar door op zeventienjarige leeftijd, waarna hij uitkwam voor PSV, Real Mallorca, SC Heerenveen en Hannover '96. Bruggink werd eerder al eens als analist getest bij Sport 1, maar Eredivisie Live heeft meer ruimte om hem aan te trekken.
Bruggink gaf al eens te kennen het televisievak te ambiŽren, hoewel hij bij FC Twente ook jeugdtrainer wordt. 'Ik ken de televisiewereld via mijn zussen (Hilde en Martiene, die in het verleden werkzaam waren voor onder meer WK Producties en Eyeworks Sport, red.) Ik vind het erg leuk. Ik ga de trainerscursus volgen en verder zie ik het wel, ik ga een nieuw leven ontwikkelen,' aldus Bruggink.

Eredivisie Live is verder in gesprek met Jon Dahl Tomasson, Jan Kromkamp en Denny Hesp over een rol als analyticus. De bedoeling is dat zij op regelmatige basis bij Eredivisie Live aanschuiven. De zenderdirectie wil hierover nog niets kwijt. 'We zijn nog in een gesprek met een aantal andere interessante namen,' is het enige wat woordvoerder Maarten van Rooijen wil zeggen.
Patrick Kluivert zal niet meer terugkeren als analist, omdat zijn inbreng weinig toevoegde en inhoudelijk niets voorstelde, zo wordt gezegd binnen het station.
Tomasson heeft volgens Eredivisie Live net als Perez een uitgesproken mening over voetbal en wordt in staat geacht vrijuit te praten. De Deen beŽindigde onlangs bij Feyenoord zijn profcarriŤre. Komend seizoen is hij assistent-trainer bij Excelsior onder John Lammers.
Jan Kromkamp stond tot en met vorig seizoen onder contract bij PSV en speelt nu bij de club waar hij met profvoetbal begon, Go Ahead Eagles.
Danny Hesp, oud-voetballer van onder meer Ajax, is voorzitter van de spelersvakbond VVCS. Hij werkte in het verleden al als analist bij Versatel/Tele2.


© Voetbal International, week 29.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Arnold op Twitter

  • Arnold is te volgen op twitter via de volgende link: twitter.com/Brug17

Bezoekersteller

  • sinds augustus 2009

'Fansite gemaakt door: Anke MŁtze' Copyright 2002-2018