» Einde profvoetbalcarrière

Wat is dit?

Ma. 16/05/2011

Na 18 jaar in het betaald voetbal gespeeld te hebben, zal Arnold zijn carrière als profvoetballer beëindigen.
Voor ons al langer bekend, maar voor de pers was het nog niet helemaal zeker. Daardoor heb ik gelukkig zelf beetje bij beetje aan het idee kunnen wennen. Het zat er vorig seizoen al in dat Arnold zijn carrière zou beëidingen, maar toen tekende hij gelukkig nog een contract bij FC Twente. Vanaf vandaag is het out en in the open en mag iedereen weten dat Arnold zijn carrière heeft beëindigd.
Zelf wil ik heel graag deze fansite toch laten bestaan als eerbetoon aan Arnold! Zodat hij weet hoe trots hij kan zijn op zijn carrière als prof en hoe trots ik ben en wellicht jullie zijn..
Zodra er nieuws is over zijn nieuwe uitdaging laat ik dit uiteraard weten!In principe zijn alle verschenen artikelen over het nieuws van Arnold allemaal hetzelfde, vandaar dat ik er maar eentje hieronder zal plaatsen.

Uit de Telegraaf:

Van onze speciale verslaggevers
AMSTERDAM - Met het mislopen van de landstitel door FC Twente is een einde gekomen aan de 18-jarige profcarrière van Arnold Bruggink. De 33-jarige tukker zet deze zomer een punt achter zijn loopbaan. In de ArenA viel Bruggink buiten de selectie en zag hij vanaf de zijlijn hoe FC Twente in de kampioensfinale door het ijs zakte.


Arnold Bruggink vertrekt bij FC Twente en zet een punt achter zijn voetbalcarrière. In oktober vorig jaar werd de toen clubloze Bruggink door oude liefde FC Twente gecontracteerd als breedteversterking. Trainer Michel Preud’homme deed echter nauwelijks een beroep op de gelouterde kracht. Bruggink moest het doen met zes invalbeurten in de competitie, wat hem 53 speelminuten opleverde. In het bekertoernooi speelde hij als basisspeler 64 minuten tegen FC Zwolle.

Als zestienjarige maakte Bruggink op 27 februari 1994 tegen Go Ahead Eagles zijn debuut in de hoofdmacht van FC Twente. De veelscorende aanvaller stond te boek als een van de grootste talenten van Nederland en werd in 1997 gekocht door PSV, waar hij zijn beste periode beleefde. In Eindhoven maakte Bruggink drie landskampioenschappen mee. Ook kwam hij in deze periode tweemaal uit voor het Nederlands elftal. In het kampioensjaar 1999/2000 scoorde hij negentien maal voor PSV.

Na zijn vertrek uit Eindhoven in 2003 speelde de aanvaller voor Real Mallorca, SC Heerenveen en Hannover 96, alvorens terug te keren op het oude nest.


© De Telegraaf


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Arnold op Twitter

  • Arnold is te volgen op twitter via de volgende link: twitter.com/Brug17

Bezoekersteller

  • sinds augustus 2009

'Fansite gemaakt door: Anke Mütze' Copyright 2002-2019